AAU logo

confucius institute

HSK

HSK-TEST

HSK-testen er en internationalt anerkendt sprogtest i kinesisk som fremmedsprog. CI AAU afholder testen hvert semester. Du kan tage HSK niveau 1 – 6 og de mundtlige prøver for HSKK begynder, mellem og avanceret. Priserne er 150 DKK for HSK niveau 1 og 200 DKK for HSKK begynder.

For mere information om HSK-testen kontakt IBA Kolding CI.
 

1. Hvad er HSK?

HSK står for ”Hanyu Shuiping Kaoshi” (løst oversat: Eksamen i kinesisk sprogniveau). HSK-eksamen er den eneste, internationalt anerkendte eksamen i standardkinesisk for udlændinge (mandarin), og kan bruges som bevis på dine kinesiske sprogfærdigheder. HSK er opdelt i seks forskellige niveauer, hvor niveau 1 er det laveste og niveau 6 er det højeste. Derudover udbydes der i Aalborg også den mundtlige HSKK-eksamen. Du kan læse mere om HSK-eksamen på www.chinesetest.cn. Her kan du også finde en præcis beskrivelse af de seks forskellige niveauer og HSKK. Eksempelvis kræver niveau 1 og 2 ikke, at du kan læse kinesiske skrifttegn, da der også bruges pinyin.

 

2. Endnu en eksamen?

At have et HSK-eksamensbevis (uanset niveau), kan være gavnligt i mange sammenhæng:

  1. Du kan få en fornemmelse for dit kinesiskniveau på en sammenlignelig basis. HSK er internationalt anerkendt og ens hele verden over.
  2. Den kan være en ekstra motivationsfaktor for at forbedre dit kinesisk og du kan følge din egen progression over en længere tidsrække, hvis du fx tager flere tests på forskellige niveauer.
  3. Vil du læse i Kina eller deltage i sommerskoler eller andre former for studierelevant aktivitet, kan det være en fordel eller betingelse at have et HSK-eksamensbevis.
  4. Et HSK-eksamensbevis kan pynte på dit CV, når du skal søge job.

 

3. hvilket niveau er jeg mon på?

Hvis du er usikker på, hvilket niveau du skal tilmelde dig til, så kan du få tilsendt en engelsksproget vejledning til niveau 1 - 3. Den kan give dig en idé om sværhedsgraden. Du kan også tage en prøveeksamen til alle niveauer på www.chinesetest.cn under "Practice Test". Bemærk dog, at forklaringerne her alle er på kinesisk.

 

4. Hvor og hvornår kan jeg tage hsk-eksamen?

I vinteren 2018 afholdes eksamen den 2. december på AAU campus, Kroghstræde 3, 9220 Aalborg. 

 

5. hvad koster det (i danske kroner)?

De nuværende HSK-eksamensafgifter i Danmark vil snart blive offentliggjort.


6. Tilmelding, tilmeldingsfrist og betaling

Tilmelding til HSK-eksamen skal gøres på www.chinesetest.cn (vær opmærksom på at login kræves). Når du melder dig til en eksamen, så sørg venligst for, at du angiver din rigtige e-mailadresse samt telefonnummer.  Derudover er det muligt at tilmelde sig både HSK- og HSKK-eksamen, da de arrangeres forskudt.

Tilmeldings- og betalingsfristen for eksamen den 3. december er d. 3. november 2018 (en måned før testdatoen). Vi vil sende alle betalingsoplysningerne samt metoderne til testtagere EFTER, at deltagere har tilmeldt sig testen via www.chinesetest.cn. For yderligere spørgsmål og detaljer, kontakt venligst confucius@iba.dk.

7. flere spørgsmål

Du kan finde flere svar i den engelske tekst på de næste sider eller på www.chinesetest.cn. Ved yderligere spørgsmål rettes henvendelse tilconfucius@iba.dk