AAU logo

confucius institute

Partnere

CI Headquarter/Hanban

Confucius Instituttets Hovedkvarter/Hanban i Beijing koordinerer de over 500 Confucius institutter, som findes rundt omkring i verden, og de hundredvis af partnerskabsaftaler med højere læreanstalter, som er indgået i over 100 lande. Det er gennem CI's hovedkvarter/Hanban at vi kan tilbyde stipendier til at læse i Kina. 

Chinese Scholarship Council

 

Chinese Scholarship Council (CSC) er en kinesisk national institution som tildeler vores stipendier til kinesiske studerende, der ønsker at studere udenfor Kina, og ikke-kinesiske studerende der ønsker at studere på et universitet i Kina. CI AAU hjælper både kinesiske og ikke-kinesiske studerende med at få deres ønske opfyldt. 

The Music Confucius Institute på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

The Music Confucius Institute på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium var det første CI i verden, der udelukkende har specialiseret sig i at promovere og udbrede kinesisk musik i Danmark og andre steder.

Viborg Katedralskole

Confucius-klasseværelset på Viborg Katedralskole blev opført i 2014. Skolen er næsten 1000 år gammel og dermed en af de ældste i Danmark. Elever på skolen har i næsten 10 år haft mulighed for at tage kurser i kinesisk, og for nylig blev det udvidet 

Aalborg Skoleforvaltning og Ungdomsskolen i Aalborg

Skoleforvaltningen i Aalborg kommune i Aalborg kommune administrerer omkring 50 folkeskoler. Vores samarbejde med Skoleforvaltningen gør det muligt for os at tilbyde kurser i kinesisk sprog og kultur på en del skoler i Aalborg og omegn. Mange af disse kurser er tilvalgskurser om eftermiddagen, og de bliver administreret af  Ungdomsskolen i Aalborg. 

Beijing Normal University

Beijing Normal University er vores kinesiske partneruniversitet. Universitetet blev grundlagt i 1902; det er et af de førende universiteter i Kina, og det mest prestigefyldte universitet indenfor uddannelsesområdet. 

The Copenhagen Business Confucius Institute

The Copenhagen Business Confucius Institute var det første CI, der blev grundlagt i Danmark. Hvert år afholder instituttet et stort antal begivenheder og foredrag med relation til erhvervslivet og Kina. Desuden hjælper de med at bygge broer mellem kinesiske og danske virksomheder, ligesom de tilbyder konsulentbistand. 

Støvring Gymnasium

Støvring Gymnasium har i mere end 10 år samarbejdet med Kina og kinesiske partnerskoler i Jiaxing. Dette samarbejde blev i 2010 belønnet med det første Confucius-klasseværelse i Jylland med tilknytning til CI i Aalborg. I mere end et årti har Støvring Gymnasium opretholdt en tæt forbindelse til deres partnerskole i Jiaxing, hvilket har resulteret i  regelmæssig udveksling. 

EUC Nord

EUC Nord, Hjørring i Hjørring er et teknisk handelsgymnasium i Nordjylland. Skolens erhvervsuddannelser har i mange år haft stort fokus på Kina og handel med Kina. I den forbindelse har skolen en venskabsaftale med Hebei Technical College angående elev- og medarbejderudveksling. Confucius-klasseværelset i Hjørring blev opført i 2014, samtidig med at skolen udbød deres første kursus i kinesisk sprog på A-niveau.